У початок

Догралися: податкова зупинила «Авантаж 7» у Київський області

Сьогодні, 2 листопада, зупинили роботу автозаправні станції мережі «Авантаж 7» у Київській області. При цьому у Києві станції продовжують працювати. Про це enkorr повідомили у мережі, а також засвідчив власний кореспондент.

«У Києві працюють усі три станції «Авантаж 7», АЗС зачинені лише у Київській області», — повідомили на «гарячій лінії» компанії.

Напередодні ввечері «Авантаж 7» анонсував закриття цих АЗС у зв’язку з позбавленням ліцензій на роздрібну торгівлю пальним.

«Сьогодні неочікувано Руслан Рачинський, заступник начальника ГУ ДПС у Київській області, скасував 20 ліцензій через формальну причину — не подання зміни юридичної адреси. Нічого нового. Завтра вранці АЗС Київської області припинять працювати», — йшлося у повідомленні компанії у Facebook. Також у мережі вважають, що начебто через це ціни на скраплений газ зростуть до 32 грн/л.

Перед цим мережа підвищила роздрібні ціни на всі види пального відразу на 5 грн/л лише у Києві й Київській області. Ціна на бензин А-95 зросла до 54,95 грн/л, на дизпальне — до 56,55 грн/л. Автогаз здорожчав до 31,95 грн/л, що на сьогодні є найбільшою ціною серед українських АЗС.

У решті регіонів, де працює компанія, ціни залишились на колишньому рівні: бензин А-95 — 49,95 грн/л, дизпальне — 51,55 грн/л і автогаз — 26,95 грн/л.

Як повідомляв enkorr, на початку жовтня у компанії «Авантаж» заявили про анулювання ліцензій для 53-х її станцій, через що ті нібито вимушені були зачинитися. Проте розслідування enkorr, проведене з метою виявлення зачинених АЗС Avantage 7, виявило лише декілька непрацюючих об’єктів.

Нагадаємо, Державна податкова служба проводить цілеспрямовану роботу з роздрібними мережами, які демонструють мінімальне податкове навантаження. Зокрема комплекс заходів було проведено щодо «БРСМ-Нафта» й Avantage 7. Згідно з розрахунками Консалтингової групи «А-95», у 2 кварталі 2023 року податкове навантаження у мережі «Авантаж 7» склало мінус 42 коп./л. У 2020-2021 роках мережа також очолювала антирейтинг за цим показником.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти