У початок

Держпродспоживслужба оштрафувала АЗС Одещини майже на 14 млн грн

За 9 місяців поточного року Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області перевірило 86 АЗС, оштрафувавши порушників цінової дисципліни на 13,8 млн грн. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті служби.

«Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області за 9 місяців 2022 року здійснено 96 заходів державного контролю за дотриманням вимог щодо формування, встановлення й застосування державних регульованих цін, з яких 86 перевірок – у сфері ціноутворення суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі бензинами автомобільними й дизельним пальним», – повідомляють у ГУ ДПСС області.

Загалом, зазначають фахівці служби, порушення встановлено у 66 суб’єктів господарювання у всіх сферах, де проводилися перевірки, або 68,8% від загальної кількості перевірок. При цьому «за порушення державної дисципліни цін при роздрібній реалізації бензинів автомобільних і дизельного пального суб’єктам господарювання надано 24 приписи й прийнято 51 рішення, якими їх зобов’язано здійснити декларування зміни роздрібних цін на пальне відповідно до вимог чинного законодавства й сплатити адміністративно-господарські санкції обсягом 13,8 млн грн», – повідомляють у Держпродспоживслужбі, додавши, що керівників цих суб’єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності й оштрафовано на 16,1 тис. грн.

Як повідомляв enkorr раніше, понад 50 АЗС в Одеській області завищували ціни на пальне, і в результаті позапланових перевірок Держпродспоживслужбою на них було накладено штрафних санкцій на загальну суму майже 13 млн грн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти