У початок

ДБР оголосило підозру 10 митникам за сприяння незаконному імпорту нафтопродуктів

Державне бюро розслідувань (ДБР) притягнуло до відповідальності ще 10 працівників митниці за сприяння незаконному імпорту нафтопродуктів компаніями, близькими до Медведчука. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

«Працівники Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру ще десятьом працівникам митного поста «Мукачево» Закарпатської митниці. Через сприяння посадовців компаніям, підконтрольним Віктору Медведчуку, державний бюджет втратив понад 24 млн гривень», – ідеться у повідомленні. 

Прес-служба зазначає, що протягом 2017-2018 рр. компанія зі сфери впливу Медведчука імпортувала залізничним і автомобільним транспортом нафтопродукти – легкі й середні дистиляти, однак у документах вказано, що в цистернах міститься газовий конденсат, а не підакцизний товар.

«Під час митного оформлення службові особи митниці «не помічали» підміни й розмитнювали легкі, середні дистиляти як газовий конденсат. Це дало змогу організаторам ухилитися від сплати акцизного податку і ПДВ на мільйони гривень», – кажуть у ДБР.

ДБР підозрює працівників митного поста в неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 5 років.

Нагадаємо, що цього місяця ДБР уже повідомило про підозру трьом працівникам цього митного поста, через діяння яких державний бюджет втратив 7,8 млн гривень при імпорті вказаних нафтопродуктів.

Сума встановлених збитків, які спричинила вказана оборудка, вже складає понад 31,8 млн гривень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти