У початок

Coral Energy – новий постачальник продукції «Роснафти» в Україну

Також є російською мовою

Міжнародний трейдер Coral Energy замінить Proton Energy Group S.A. в ланцюжку постачань продукції НК «Роснафта» в Україну. Про це enkorr повідомило джерело в Coral Energy.

За його словами, йдеться про постачання 100 тис. т на місяць дизельного пального через нафтоналивний термінал у Гомелі й близько 15-20 тис. т залізницею через східний кордон. Крім того, в повному обсязі зберігаються постачання СВГ, близько 40 тис. т на місяць.

Воно зазначило, що ціна на ДП залишиться приблизно тією ж, премія +32 долара до котирування ДП в Середземномор'ї, тоді як премія на скраплений газ виросте суттєво – на $15, до $31/т.

«Підвищення премій не пов'язано зі зміною постачальника, а пов'язано з великим попитом і високою ціною на СВГ на внутрішньому російському ринку», – повідомив співрозмовник enkorr, додавши, що ціна відповідатиме нинішнім ринковим реаліям.

Він також розповів, що Coral Energy вже почала вести перемовини і консультації з діючими контрактотримачами палива «Роснафти» в Україні.

Як повідомляв enkorr, унаслідок тиску українських силовиків швейцарський трейдер Proton Energy Group S.A. прийняв рішення припинити постачання нафтопродуктів на український ринок з 1 квітня 2021 року. У 2020 році трейдер відправив в Україну 1,74 млн. т дизпального (23,4% ринку) і 443 тис. т (22,3%) скрапленого газу.

Довідка enkorr

Трейдингова компанія Coral Energy Group, з центральним офісом в Дубаї (ОАЕ), добре відома на українському ринку нафтопродуктів. За підсумками 2020 року компанія постачила 276,4 тис. т дизельного пального, з яких 165,9 тис. т було постачено в порт «Миколаїв», 30,1 тис. т – у порт «Південний», 5,9 тис. т – в порт Одеси. Ще 74,5 тис. т ДП було постачено залізничним транспортом. Оператор також завіз морем 35,5 тис. т реактивного палива в Миколаїв і 15,2 тис. т бензинів і 200 т СВГ залізницею.

Оператором Coral Energy Group в Україні є компанія «Алпен Трейд», яка провадить продаж у великому і дрібному гурті.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти