У початок

Ціна на скраплений газ на аукціонах різко знизилася

Також є російською мовою

Ціна на скраплений газ 22 березня на торгах Regal Petroleum і Geo Alliance становила 24 650 і 24 720 грн/т. Про це enkorr повідомили учасники ринку. Це на 1 030 грн/т і 1 320 грн/т відповідно нижче від ціни попередніх торгів.

На думку експерта Консалтингової групи «А-95» Артема Куюна, відкат цін на аукціонах обумовлено ослабленням ажіотажу, викликаного можливим дефіцитом ресурсу на ринку України через відхід з ринку Proton Energy.

Як стало відомо сьогодні, міжнародний трейдер Coral Energy замінить Proton Energy Group S.A. в ланцюжку постачань продукції НК «Роснафта» в Україну. На частку Proton Energy Group S.A. в 2020 році припадало 443 тис. т (22,3% ринку) постачань скрапленого газу і 1,74 млн. т дизпального (23,4% ринку) в Україну.

Довідка enkorr

Regal Petroleum працює в Україні з 1999 р.. Компанія стала другим після ПГНК приватним виробником СВГ в Україні і першим виробником скрапленого газу стандарту ПБА. Regal Petroleum проводить регулярні (раз на 2-4 дні) аукціони з продажу ПБА, на які виставляє по 60-80 т ресурсу. Налив ПБА проводиться з замірно-сепараційної установки Мехедівсько-Голотовщинського газоконденсатного родовища в с. Яхники (Лохвицький район, Полтавська обл.).

«Природні ресурси» (Geo Alliance) почали виробництво СПБТ на своєму підприємстві в с. Луценки Лохвицького району Полтавської області в листопаді 2016 року і є найбільшим приватним виробником СВГ. У 2020 році компанія виробила 19 тис. т скрапленого газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти