У початок

ConocoPhillips підписав 20-річну угоду про закупівлі СПГ із мексиканського терміналу

Відповідно до 20-річної угоди ConocoPhillips купуватиме приблизно 2,2 млн тонн СПГ щорічно у Mexico Pacific Limited LLC, йдеться в заяві компаній. Зі слів Сари Бейрстоу, президента й головного комерційного директора Mexico Pacific, будівництво об’єкта в Сонорі коштуватиме приблизно $15 млрд, а його річна потужність — 15 млн тонн для перших трьох виробничих ліній. Його планують відкрити до 2027 року.

Укладання довгострокових угод з великими добре капіталізованими компаніями має вирішальне значення для розробників СПГ-терміналів для забезпечення фінансування. Х'юстонська компанія Mexico Pacific вже має угоди з Exxon Mobil Corp., Shell Plc і китайськими Zhejiang Energy і Guangzhou Development Gas Trading. Пізніше цього року вона планує прийняти остаточне рішення, продовжувати будівництво перших двох установок скраплення чи потягів для проєкту Saguaro LNG.

На додаток до закупівлі вантажів у Мехіко-Тихоокеанському регіоні ConocoPhillips постачатиме на термінал газ із Пермського басейну Техасу й Нью-Мексико, що дозволить енергетичному гіганту задовольнити зростаючий попит на паливо у всьому світі.

Запропонований проєкт доповнить проєкт СПГ Порт-Артура в Техасі, частка якого належить ConocoPhillips, заявили керівники компанії під час розмови з аналітиками. «Уся угода спрямована на спробу створити більший бізнес СПГ всередині компанії», — сказав генеральний директор Райан Ленс.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти