У початок

ConocoPhillips 2022 року збільшила видобуток вуглеводнів на 11%

2022 року ConocoPhillips відзначила свою 10-ту річницю незалежної розвідувальної і видобувної компанії з прибутком за весь рік обсягом $18,7 млрд і була рада додати кілька високоякісних проєктів до свого глобального портфелю, повідомляє Upstream Online.

Додаткові проєкти включали інтереси QatarEnergy у величезних проєктах скрапленого природного газу North Field East і North Field South у Катарі.

Іншими важливими моментами були продовження ліцензії до 2048 року для її флагманського проєкту Greater Ekofisk у Норвегії й коригування ліцензії до 2039 року для великих нафтових родовищ Пенлай у Китаї.

Видобуток ConocoPhillips 2022 року становив у середньому 1,74 млн барелів нафтового еквіваленту на день, що на 171 тис. барелів нафти на добу (б/д) більше, ніж 2021 року. Рекордного обсягу виробництва було досягнуто в США Lower 48.

Загальна реалізована ціна компанії за 2022 рік склала $79,82 за бне, що на 46% вище, ніж 2021 року.

Компанія профінансувала $10,2 млрд капітальних витрат та інвестицій, а також розподілила $15 млрд між акціонерами за рахунок дивідендів, змінного доходу готівки й акцій.

Що ж до запасів, то підтверджені запаси компанії станом на кінець року становлять 6,6 млрд барелів нафтового еквіваленту із загальним коефіцієнтом заміщення запасів 176%, включаючи завершені придбання й відчуження, а також ринкові чинники. 

У майбутньому ConocoPhillips планує капіталовкладення від 10,7 до 11,3 млрд доларів США, що включає витрати на великі проєкти, програми експлуатаційного буріння, розвідувальне й оціночне буріння, а також проєкти зі зменшення інтенсивності викидів компанії за сферою 1 і 2 й фінансування інвестицій у кілька ранніх етапів низьковуглецевих можливостей.

Орієнтовний обсяг виробництва на 2023 рік становить від 1,76 млн до 1,8 млн boep.

Виконавчий директор ConocoPhillips Раян Ленс сказав: «Вступаючи у друге десятиліття, ми залишаємося відданими нашому потрійному мандату — відповідально й надійно задовольняти попит на перехід до енергетики, забезпечувати конкурентоспроможну віддачу від капіталу і досягати наших амбіцій щодо нульових чистих викидів».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти