У початок

Нафта продовжує дешевшати і завершує тиждень у мінусі

Ціни на нафту продовжують знижуватися в п'ятницю, 5 лютого, завершуючи в мінусі другий тиждень поспіль на тлі деякого послаблення оптимізму трейдерів щодо перспектив попиту в Китаї і зростання запасів, що триває в США.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:10 за київським часом у п'ятницю становить $82,01 барель, що на $0,16 (0,19%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здешевшали на $0,67 (0,8%), до $82,17 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на цей час на $0,16 (0,21%), до $75,72 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів опустилася на $0,53 (0,7%), до $75,88 за барель.

Як Brent, так і WTI завершили торги у четвер на мінімумах із 10 січня.

З початку цього року нафта торгується у діапазоні близько $10 за барель. З одного боку, ринок чекає зростання попиту в Китаї після зняття карантинних обмежень у країні, з іншого – побоюється спаду активності в розвинених країнах у зв'язку з підвищенням ставок, що триває, провідними світовими ЦБ, зазначає Bloomberg.

Крім того, з наступного тижня почне діяти ембарго Євросоюзу на постачання російських нафтопродуктів, що супроводжується ініціативою цінової «стелі», і трейдери чекатимуть наслідків цього рішення.

«Нафтовий ринок перебуває у підвішеному стані, очікуючи відчутних ознак зростання попиту в КНР, – зазначає засновник Vanda Insights Вандана Харі. – Чинник заборони на постачання російських нафтопродуктів у ЄС не основний, але все ж таки створює певну невизначеність».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти