У початок

Цього року Eesti Gaas отримає десять СПГ-вантажів у портах Клайпеди й Інкоо

Естонська енергетична компанія Eesti Gaas уклала контракти на прийом десяти СПГ-газовозів до цієї осені, включно з трьома постачаннями до Клайпедського порту і семи — до порту Інкоо, повідомляє телерадіоканал ERR.

Торік компанія отримала п’ять вантажів СПГ через Клайпедський порт.

«Оскільки ситуація з безпекою газопостачання в Європі хороша, ціна [на природний газ] падає, а споживання газу знову зростає, — заявив у п’ятницю голова правління Eesti Gaas Маргус Каасік. — Кілька наших бізнес-клієнтів, які тим часом перейшли на альтернативні види палива, вже повертаються на природний газ».

Зі слів Каасіка, співпраця між двома великими СПГ-терміналами й газосховищами в Латвії забезпечує безпеку постачань, а також цінову стабільність.

Минулого місяця компанія Equinor Isabella доставила перший цього року вантаж американського СПГ до Клайпедського порту. Планується, що Eesti Gaas отримає ще два СПГ-вози в Клайпеді наступного місяця, а потім ще сім, в Інкоо, навесні й улітку.

Eesti Gaas працює у Фінляндії, Латвії, Литві й Польщі під брендом Elenger. Продажі на зовнішніх ринках становлять понад 70% від загального обсягу продажів компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти