У початок

Ціни на нафту зростають третю сесію поспіль

Ціни на нафту зростають у понеділок, 21 березня, на тлі російської війни проти України, а також зростання напруженості на Близькому Сході.

Саудівська Аравія заявила в неділю, що єменські хусити завдали ударів по кількох об'єктах на території країни, зокрема по паливному складу нафтокомпанії Saudi Aramco в Джизані, а також підприємству з переробки газу в Янбу.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 у понеділок склала $111,34 за барель, що на $3,41 (3,16%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти здорожчали на $1,29 (1,2%), до $107,93 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) досягла на цей час $108,15 за барель, що на $3,45 (3,3%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. У п'ятницю вартість цих контрактів збільшилася на $1,72 (1,7%), до $104,7 за барель.

Ціни як на Brent, так і на WTI підскочили на понад 10% за четвер-п'ятницю, але завершили минулий тиждень зниженням на 4,2%.

У центрі уваги ринку залишається ситуація в Китаї, де було зафіксовано черговий стрибок захворюваності на COVID-19, трейдери намагаються оцінити, чи позначиться це на обсягах попиту на нафту. Голова КНР Сі Цзіньпін пообіцяв вжити заходів, щоб послабити негативний вплив суворих карантинних заходів на економіку країни, повідомляє Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти