У початок

Ціни на нафту зростають після зниження процентної ставки в США

Ціни на нафту зросли більш ніж на 1% у четвер після значного зниження процентної ставки Федеральним резервом США, що допомогло Brent відновитися з рівня нижче за $69 минулого тижня – найнижчого рівня за весь рік – до рівня вище від $74. Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 90 центів, або 1,2%, до $74,55 за барель о 13:03 за Гринвічем, тоді як ф'ючерси на нафту WTI на жовтень зросли на 88 центів, також на 1,2%, до $71,79 за барель. Раніше контрольні показники піднялися більш ніж на $1 кожен.

У середу Центральний банк США знизив процентні ставки на пів відсоткового пункту. Зниження процентної ставки зазвичай стимулює економічну активність і попит на енергоносії, але ринок також розглядає це як ознаку ослаблення ринку праці в США, що може уповільнити економіку.

«Хоча зниження на 50 базисних пунктів вказує на суворі економічні труднощі попереду, ведмежі інвестори залишилися незадоволеними після того, як ФРС підвищила середньостроковий прогноз щодо ставок», — йдеться у записці аналітиків ANZ.

Банк Англії в четвер утримав процентну ставку на рівні 5,0%.

Слабкий попит з боку економіки Китаю, що сповільнюється, продовжує тиснути на ціни на нафту.

Серпневе виробництво нафтопереробних заводів (НПЗ) у Китаї сповільнилося п'ятий місяць поспіль, показали дані статистичного бюро на вихідних. Минулого місяця зростання промислового виробництва в Китаї також сповільнилося до мінімуму за п'ять місяців, а роздрібні продажі й ціни на нове житло ще більше впали.

Ринки також стежили за подіями на Близькому Сході після того, як рації, які використовувало ліванське збройне угруповання «Хезболла», вибухнули в середу після аналогічних вибухів пейджерів напередодні.

Джерела безпеки сказали, що відповідальність за це несе ізраїльська розвідка «Моссад», але ізраїльські офіційні особи не коментували напади.

Аналітики Citi кажуть, що вони очікують, що контрсезонний дефіцит ринку нафти обсягом близько 0,4 млн барелів на день (б/д) підтримає ціни на нафту Brent в діапазоні від $70 до $75 за барель протягом наступного кварталу, але це буде тимчасово.

«Оскільки глобальні баланси нафти 2025 року погіршаться у більшості сценаріїв, ми все ще очікуємо відновлення слабкості цін 2025 року, коли Brent підніметься до $60 за барель», – йдеться у повідомленні Citi у четвер.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти