У початок

Експорт сирої нафти з Саудівської Аравії у липні досяг майже річного мінімуму

Експорт сирої нафти з Саудівської Аравії у липні впав до найнижчого рівня майже за рік, показали дані Ініціативи з об’єднаних організацій (JODI) 19 вересня.

Експорт нафти з країни становив 5,741 млн барелів на день (б/д) у липні, що є найнижчим рівнем із серпня 2023 року. Саудівська Аравія є найбільшим у світі експортером сирої нафти.

Раніше цього місяця виробники нафти ОПЕК+ погодилися відкласти заплановане збільшення видобутку на жовтень і листопад, заявивши, що можуть призупинити або скасувати підвищення, якщо це необхідно.

Експорт сирої нафти з Саудівської Аравії у липні впав приблизно на 5,1% порівняно з червневим експортом у 6,047 млн б/д.

Водночас видобуток Саудівської Аравії зріс до 8,941 млн б/д з 8,830 млн б/д.

Однак пропускна здатність саудівських нафтопереробних заводів (НПЗ) впала на 0,026 млн б/д, до 2,397 млн б/д, а пряме спалювання зросло на 211 тис. б/д, до 769 тис. б/д.

Ер-Ріяд та інші члени ОПЕК надають щомісячні дані про експорт JODI, яка публікує їх на своєму вебсайті.

Саудівська Аравія знизила жовтневу ціну на провідну арабську легку нафту для Азії до найнижчого рівня за майже три роки через побоювання слабкого попиту в регіоні.

Цього місяця Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) знизили свої прогнози зростання попиту на нафту на 2024 рік.

Занепокоєння щодо попиту в Китаї вплинуло на прогноз. Згідно з офіційними даними, виробництво НПЗ у Китаї в серпні впало на 6,2% порівняно з роком раніше, і воно знижується п’ятий місяць.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти