У початок

Ціни на нафту зростають на посиленні геополітичної напруги

Ціни на нафту продовжують зростати у п'ятницю на побоюваннях посилення напруженості на Близькому Сході.

Як Brent, так і WTI оновили максимуми з кінця жовтня за підсумками попередніх торгів.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:20 за київським часом становить $90,91 за барель, що на $0,26 (0,29%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти здорожчали на $1,3 (1,5%), до $90,65 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,09 (0,1%), до $86,68 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $1,16 (1,4%), до $86,59 за барель.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив на засіданні ізраїльського кабінету безпеки в четвер, що країна «діятиме відповідно до основного принципу: хто б не завдавав або планує завдати шкоди нам, ми завдамо йому шкоди».

Як повідомляє портал Axios із посиланням на ізраїльські джерела, країна повідомила Штати, що Іран готується до завдання ракетного удару по ній зі своєї території.

Ізраїль повідомив США, що якщо Іран здійснить атаку зі своєї території, це викличе рішучу реакцію Ізраїлю й виведе нинішній конфлікт на інший рівень, пише Axios.

«Схоже, найбільш ймовірним сценарієм розвитку ситуації на Близькому Сході є подальша ескалація конфлікту, і ми вважаємо, що ціни на нафту можуть піднятися ще вище в короткостроковій перспективі, якщо нинішній войовничий імпульс збережеться», – зазначає аналітик Roth MKM Лео Маріані, слова якого наводить Market Watch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти