У початок

В Індії дозволять приватним компаніям орендувати стратегічні сховища нафти

Уряд Індії має намір уперше дозволити приватним компаніям повністю орендувати та використовувати у своїх комерційних цілях нові сховища для стратегічних запасів нафти. Про це повідомляє газета Business Standard із посиланням на джерела.

За їхньою інформацією, перше таке сховище під управлінням приватних компаній планується побудувати до 2029-2030 років. Зведення одного підземного сховища заплановано на півдні штату Карнатака, другого – у штаті Одіша. Їх місткість становитиме 18,3 млн і 29,3 млн барелів відповідно.

Недержавним компаніям буде надано можливість орендувати ці об'єкти для зберігання нафти, видобутої ними на місцевих родовищах, з правом вільного продажу вуглеводнів. Уряд Індії матиме першочергове право на розміщену у сховищах нафту у разі її дефіциту. Наразі влада Індії дозволяє лише часткову комерціалізацію трьох стратегічних сховищ нафти на півдні країни, загальний обсяг яких становить 36,7 млн барелів.

Індія, третій за величиною імпортер і споживач нафти у світі, прагне збільшити стратегічні запаси нафти, щоб застрахуватися від глобальних перебоїв у постачанні цієї сировини і стрибків цін на світовому ринку, зазначає Business Standard.

Розширення потужностей зберігання нафти також допоможе Індії приєднатися до Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), яке вимагає від своїх членів мати запаси нафти мінімум на 90 днів. У лютому МЕА заявило, що запасів нафти в Індії, включаючи стратегічний резерв, достатньо для задоволення економічних потреб приблизно протягом 66 днів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти