У початок

Ціни на нафту слабко опускаються після 4-відсоткового стрибка напередодні

Ціни на нафту слабко опускаються в середу після майже 4-відсоткового стрибка напередодні. Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 становить $99,75 за барель, що на $0,47 (0,47%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.  

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $93,43 за барель, що на $0,31 (0,33%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії.

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман раніше цього тижня заявив в інтерв'ю Bloomberg, що нафтовий ринок дедалі більше віддаляється від фундаментальних для нього чинників, і це може змусити ОПЕК+ до відповідних дій.

Міністр зазначив, що ОПЕК+ має необхідні механізми для того, щоб упоратися з поточними викликами, «зокрема за рахунок скорочення видобутку будь-якої миті й у різних формах, як це було продемонстровано у 2020 й 2021 роках».

«Потенційне скорочення видобутку ОПЕК+, на яке натякнула цього тижня Саудівська Аравія, стало каталізатором зростання ринку», — зазначає аналітик IG Asia Pte. Цзюнь Жун Йіп. Однак перспективи відновлення іранської ядерної угоди можуть спричинити зворотну реакцію, каже він.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в середу, показали зниження запасів нафти в США за тиждень, що завершився 19 серпня, на 5,6 млн барелів.

Офіційні дані про запаси оприлюднить Міністерство енергетики США в середу о 18:30.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти