У початок

Ford скоротить 3 000 робочих місць у рамках переходу до виробництва електромобілів

Компанія Ford Motor Co скоротить загалом 3 тис. штатних і контрактних робочих місць в основному в Північній Америці й Індії в рамках реструктуризації, щоб наздогнати Tesla Inc у гонці розробок програмно-керованих електромобілів, пише Reuters.

Зазначається, що виконавчий директор Ford Джим Фарлі місяцями казав, що, на його погляд, у Ford занадто багато людей і що недостатня кількість робочої сили має необхідні навички, оскільки автомобільна промисловість переходить на електромобілі й цифрові послуги.

У компанії заявили, що «реорганізують і спрощують функції в усьому бізнесі». Скорочення персоналу зачепить усі підрозділи компанії, більш детальну інформацію співробітникам обіцяли надати наприкінці цього тижня.

В електронному листі співробітникам ідеться, що структура витрат компанії «неконкурентоспроможна порівняно з традиційними і новими конкурентами».

Акції Ford упали на 4,8% під час торгів на тлі більшого падіння на Уолл-стріт.

Зростання цін на акумулятори, сировину і доставку створює додатковий тиск на Ford та інших автовиробників. Проте Ford дотримується свого прогнозу прибутку за весь рік, попри вищі витрати на $3 млрд через інфляцію.

Компанія Ford почала розділяти свою діяльність на електромобілі, авто з двигунами внутрішнього згоряння і комерційні автомобілі.

Компанія-конкурент General Motors Co наприкінці 2018 року вжила заходів щодо скорочення 14 тис. робочих місць, готуючись прискорити реалізацію своєї стратегії виробництва електромобілів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти