У початок

«Нафтогаз» може закупити у приватних газовидобувачів 1,2 млрд куб. м газу до кінця року

НАК «Нафтогаз України» для проходження опалювального сезону необхідно імпортувати до 3 млрд куб. м природного газу, тому в умовах украй обмеженого фінансового ресурсу питання викупу природного газу в українських приватних газовидобувних компаній не є настільки першочерговим.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус, пише «Інтерфакс-Україна». 

«До кінця року 1,2 млрд куб. м можна викупити (в українських приватних видобувачів), але до 3 млрд нам потрібно імпортувати газу, щоб був баланс», — сказав він в організованому Центром економічної стратегії у вівторок «Огляді економіки в серпні. Чи буде взимку тепло і світло».

Герус пояснив, що в умовах заборони на експорт природного газу з України газ приватних газовидобувачів накопичується у підземних сховищах газу (ПСГ), і без його викупу «Нафтогазом» створюючи необхідний тиск підйому газу зі сховищ в опалювальний сезон.

На думку голови парламентського комітету, викуп 1,2 млрд куб. м дасть змогу забезпечити українські газовидобувні компанії необхідними фінансовими ресурсами.

Герус висловив думку, що після завершення опалювального сезону заборону на експорт газу з України можна буде скасувати, наприклад, із 1 березня 2023 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти