У початок

Ціни на нафту рф упали нижче за верхню межу ціни G-7 у $60

Ціна на провідну російську нафту сорту Urals знову впала нижче від межі у $60 за барель, встановленої країнами «Великої сімки» та її союзниками, щоб покарати москву за розв’язану нею повномасштабну війну в Україні.

Згідно з даними Argus Media, після нещодавнього падіння світових цін вартість Urals у балтійському порту «приморськ» і чорноморському порту «новоросійськ» 11 вересня оцінювалася в $57,44 і $57,79 за барель відповідно.

Це був другий день поспіль, коли показник ціни виявився нижчим від порогового значення, що стало першим щоденним випадком із січня. Органи влади G-7 використовують ціни від постачальника ключових даних для оцінки обмеження.

У рамках зусиль з обмеження доходів кремля G-7 та її союзники впроваджують політику санкцій, яка обмежує доступ до морських послуг, якщо ціни на нафту в росії перевищують $60. США, Велика Британія і Європейський Союз запровадили санкції проти кількох компаній і кораблів після того, як політика набула чинності.

Нафтові доходи росії вже впали до мінімуму за сім місяців через падіння цін на нафту. Раніше москва заявляла, що планує додатково скоротити видобуток сирої нафти, щоб компенсувати перевиробництво в рамках угоди з Організацією країн-експортерів нафти та її союзниками. Ці скорочення мають відбутися в жовтні й листопаді.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти