У початок

Brent здорожчала до $71,09 за барель

Котирування нафти продовжують зростати в четвер після впевненого підйому за попередню сесію на тлі призупинення значної частини видобувних потужностей у Мексиканській затоці через ураган «Франсін».

Цієї ночі ураган охопив узбережжя Луїзіани. За офіційними даними, близько 39% видобувних потужностей США в Мексиканській затоці було зупинено через наближення.

На 8:20 за київським часом листопадові ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,48 (0,68%), до $71,09 за барель. У середу Brent здорожчала на $1,42 (2,1%), до $70,61 за барель, мінімуму з червня 2023 року.

Жовтневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,43 (0,64%), до $67,74 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $1,56 (2,4%), до $67,31 за барель.

Сезон ураганів у США цього року може виявитися досить інтенсивним, враховуючи спекотну літню погоду, сказав Market atch керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес. Це завжди має наслідки для нафтового ринку.

«Перший удар, як правило, припадає на виробництво нафти, оскільки компанії евакуювали штат добувних платформ у Мексиканській затоці», – зазначив експерт.

У четвер трейдери чекають на публікацію щомісячного огляду Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) з нафтового ринку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти