У початок

Ціни на нафту перейшли до корекційного зростання, Brent – $110 за барель

Нафтовий ринок демонструє слабку різноспрямовану динаміку вранці у п'ятницю після падіння напередодні. 

Вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:05 за київським часом складає $109,97 за барель, що на $0,08 (0,07%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер контракт здешевшав на $1,69 – до $110,05 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $104,51 за барель, що на $0,24 (0,23%) вище за підсумкове значення четверга. Напередодні котирування опустилися на $1,92, до $104,27 за барель.

Контракти на нафту WTI завершили торги у четвер на мінімальному значенні з 10 травня, згідно з даними Dow Jones Market Data. Експерти пов'язують спад на нафтовому ринку із занепокоєнням інвесторів щодо навислих ризиків рецесії.

Ціни на нафту впали, оскільки глава американського Федрезерву Джером Пауелл «вказав на потенційну рецесію», зазначила старший аналітик Swissquote Bank Іпек Озкардеська.

Пауелл, виступаючи у середу й четвер у Конгресі США, визнав наявність ризиків початку рецесії в економіці країни через політику збільшення відсоткових ставок. Крім того, він також заявив, що є ризики підйому безробіття вище за поточний рівень.

«Наступною важливою перевіркою для «ведмедів» на нафтовому ринку стане рівень $100 за барель. Багато інвесторів не очікують, що ціни на нафту опустяться нижче від цього рівня, вказуючи на брак пропозиції й стійкий попит», — сказала Оскардеська.

Тим часом Міністерство енергетики США ухвалило рішення відкласти публікацію даних про запаси енергоносіїв у країні за минулий тиждень через проблеми в електронних системах. Очікувалося, що ця статистика вийде в четвер о 18:00 за київським часом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти