У початок

Ціни на нафту падають на тлі протестів у Китаї

Ціни на нафту падають у понеділок на тлі загального зниження апетиту інвесторів до ризику у зв'язку з інформацією про акції протесту проти ковідних обмежень, що проходять в Китаї.

Як повідомляє Bloomberg, акції протесту відбулися у містах по всій країні, включаючи столицю Пекін, а також Шанхай, Сіньцзян і Ухань, який спочатку був епіцентром поширення COVID-19.

Це сприяє зміцненню долара США, що знижує привабливість інвестицій у сировину, а також підвищує ймовірність ще більшого посилення обмежень китайською владою, зазначає агентство.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:10 за київським часом у понеділок складає $81,31 за барель, що на $2,32 (2,77%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти здешевшали на $1,71 (2%), до $83,63 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $2,31 (3,03%), до $73,97 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $1,66 (2,1%), до $76,28 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 4,6%, WTI – на 4,8%.

«Перспективи нафтового ринку залишаються несприятливими, і події цих вихідних у Китаї не додають позитиву», – зазначає Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках ING Groep NV у Сінгапурі.

Згідно з прогнозом аналітичної компанії Kpler, попит на нафту в КНР у четвертому кварталі зменшиться до 15,11 млн барелів на добу (б/д) порівняно з 15,82 млн б/д роком раніше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти