У початок

Ціни на нафту опускаються після підйому на 3% напередодні

Ціни на нафту трохи знижуються на торгах у п'ятницю після стрибка більш ніж на 3% за підсумками попередньої сесії.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:20 за київським часом становить $81,4 за барель, що на $0,23 (0,28%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти подорожчали на $2,42 (3,1%), до $81,63 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на цей час на $0,16 (0,21%), до $76,06 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $2,36 (3,2%), до $76,22 за барель.

Як Brent, так і WTI цього тижня подорожчали більш ніж на 5% на тлі зростання напруги на Близькому Сході. США і їхні союзники продовжують завдавати ударів по позиціях повстанців-хуситів у Ємені, а надії на перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС не справдилися.

"Надії на зниження напруженості на Близькому Сході цього тижня не отримали підтвердження, − каже аналітик IG Asia Pte Йіп Джун Рон. − Трейдери закладають у ринок тривале збереження геополітичних ризиків".

Ціни на нафту цього тижня завершували зростанням кожну сесію, і "ключовим фактором підтримки є геополітична напруженість, особливо ескалація проблем у відносинах США і Ірану", зазначає аналітик Schneider Electric Роббі Фрейзер, слова якого наводить Market Watch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти