У початок

У росії через атаку дронів горів ще один НПЗ

У краснодарському краї росії пролунали вибухи на ільському нафтопереробному заводі. Про це повідомляють місцеві телеграм-канали. Інцидент стався близько другої години ночі 9 лютого.

Наголошується, що НПЗ атакував безпілотник. Дрон упав на території заводу, після чого стався вибух і почалася пожежа. Офіційного підтвердження цієї інформації не було.

Місцеві жителі повідомили в соцмережах про звуки вибухів і сирени перед початком пожежі.

В оперативному штабі регіону визнали, що пожежа справді спалахнула на території НПЗ і заявила, що рятувальники повністю ліквідували її.

«Пожежа повністю ліквідована о 4:08», − йдеться в повідомленні оперштабу.

Наразі на місці продовжують роботу оперативні й екстрені служби, які встановлять причини події. Уточнюється, що внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

ільський НПЗ ім. А. А. Шамара працює з 2001 року. Він розташований у селищі міського типу ільський за 50 км від краснодара. Завод переробляє вуглеводневої сировини, а також відвантажує готову продукції авто- і залізничним транспортом. В 2021 році на заводі була завершена модернізація, внаслідок якої переробні потужності зросли з 3 до 6,6 млн тонн.

Раніше повідомлялося, що у травні-червні 2023 року територію ільського НПЗ атакували дронами мінімум тричі.

Нагадаємо, у Росії за останній місяць спалахнули три нафтопереробних заводи, нафтовий термінал і кілька нафтобаз. Зокрема, у ніч на 3 лютого через падіння збитого дрона на НПЗ «ЛУКОЙЛ-волгограднафтопереробка» сталася пожежа. Після пожежі частину виробничого циклу НПЗ було тимчасово зупинено для усунення наслідків атаки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти