У початок

Ціни на газ у Європі ростуть в очікуванні збільшення попиту, викликаного похолоданням – Bloomberg

Ціни на природний газ у Європі зросли через хвилю холодів, яка призвела до підвищення попиту й перевірки готовності регіону до зими в умовах обмежених постачань. Про це пише Bloomberg.

Порівняльні ф’ючерси зросли на 13% – до найвищого рівня з 13 жовтня. Зі слів Maxar Technologies Inc. і Marex, температура в Європі, ймовірно, різко впаде цього місяця після відносно м’якого листопада, і може бути набагато холодніше, ніж зазвичай цієї пори року.  

Сувора зима може зробити континент більш вразливим до будь-яких подальших скорочень постачань. Скраплений природний газ допоміг поповнити відсутні партії й заповнити резервуари, але запаси починають скорочуватися. Ціни на газ більш ніж у чотири рази вищі, ніж зазвичай цієї пори року, що сприяє інфляції і завдає шкоди економіці регіону.

Попит на газ для виробництва електроенергії також може підвищитися через погані вітрові умови. Прогнози погоди вказують на помірний або низький потенціал вітрової енергії для Великобританії, континентальної Європи і скандинавських країн протягом наступних двох тижнів.

Нідерландські передні місячні ф’ючерси, європейський орієнтир, були на 6,8% вищими – до 156,38 євро за мегават-годину о 10:05 ранку в Амстердамі. Еквівалентний контракт у Великобританії здорожчав на 6,9%.

Європейські лідери закликають споживачів економити енергію, щоб пережити зиму. Континент також намагається адаптувати інфраструктуру для отримання більшої кількості СПГ, і очікується, що Німеччина запустить свої перші імпортні термінали цього місяця. Але якщо різке похолодання також вдарить по Азії, попит у регіоні може різко зрости й посилити конкуренцію за вантажі, потенційно підвищуючи ціни.

На цю мить апетит Китаю до СПГ був обмеженим через прохолодну економіку й високі міжнародні ціни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти