У початок

Ціна на Brent перевищила $83,5 за барель

Ціни на нафту підвищуються у п'ятницю й завершують тиждень зростанням.

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8.15 за київським часом становить $83,53 за барель, що на $0,26 (0,31%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти здорожчали на $0,52 (0,6%), до $83,27 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,13 (0,16%), до $79,36 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,6 (0,8%), до $79,23 за барель.

Цього тижня Brent здорожчала на 0,9%, WTI – більш ніж на 1% на тлі сигналів послаблення інфляції в США, що підвищили надії на зниження базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) цього року. Пом'якшення політики американського ЦБ має підтримати економічну активність у США і, відповідно, попит на нафту.

Підтримку ринку також надало зменшення запасів енергоносіїв у Штатах минулого тижня. За даними Міненерго США, оприлюдненими в середу, запаси нафти в країні впали на 2,51 млн барелів, бензину – знизилися на 235 тис. барелів, дистилятів – на 45 тис. барелів.

Трейдери чекають на чергову зустріч країн ОПЕК+, яка має відбутися 1 червня.

Ринок очікує, що альянс збереже колишні обмеження видобутку, зазначає керуючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж.

Крім того, «з урахуванням старту передвиборчої кампанії в США, ми очікуємо на посилення риторики й жорстких заяв щодо таких виробників нафти, як Іран і Венесуела, що може призвести до скорочення пропозиції», каже експерт, думку якого наводить MarketWatch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти