У початок

Аби вижити: Glusco здає АЗС в оренду

Також є російською мовою

Через важке фінансове становище, викликане блокуванням повноцінної роботи протягом п'яти місяців, мережа АЗК Glusco прийняла рішення здати в оренду кілька автозаправних комплексів для покриття операційних витрат. Про це enkorr повідомив представник топ-менеджменту компанії.

«Мережа фактично банкрут – торгівля газом і робота магазинів не забезпечують покриття поточних витрат, тому ми прийняли рішення здати кілька станцій в оренду, щоб перекрити нестачу коштів на утримання мережі й персоналу», – розповів він.

За його словами, в оренду буде здано 6-7 АЗК. На сьогоднішній день два комплекси вже розпочали роботу під брендом «ВОГ», один – під «Кло» і ще один – під «БРСМ». Усі вони знаходяться в Києві.

За словами співрозмовника, компанія вела перемовини з більшістю основних учасників ринку, будучи зацікавленою в отриманні максимальної вигоди від здачі станцій.

Що стосується майбутньої зміни власника мережі Glusco і його позиції щодо передачі станцій в оренду, співрозмовник enkorr сказав, що договори, які укладаються, не передбачають тривалих термінів оренди, і в будь-якому разі орендарі матимуть часовий лаг для завершення роботи на комплексах Glusco.

Як повідомляв enkorr, 11 березня 2021 р. СБУ спільно з фіскальною службою блокували роботу компанії «Глуско Україна», що управляє однією з найбільших мереж автозаправних станцій, які належать Proton Energy Group S.A..

Звинувачення, висунуті правоохоронними органами на адресу мережі АЗС, у компанії назвали абсурдними і безпідставними. У Glusco відзначали, що роботу мережі було заблоковано в рамках кримінального провадження, відкритого щодо компанії «Альтернатив Енерджі Сорсес Компані», яка не має до неї жодного відношення.

За даними джерел enkorr, улітку компанія в судах опротестувала арешти і домоглася їх зняття, проте на цю мить робота мережі під брендом Glusco блокується силовиками фактично незаконно.

Також нагадаємо, що в червні компанія Socar New Energy Ltd (Кіпр), що належить Socar і Maddox, придбала 100% Glusco Energy S.A., яка володіє бізнесом української мережі АЗС Glusco. 19 серпня Socar New Energy Ltd повідомила своїм українським контрагентам про перейменування в SNEL Energy Limited, що, за даними enkorr, пов'язане зі зміною бенефіціарів компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти