У початок

Чистий прибуток BP у II кварталі перевищив прогнози аналітиків

Скоригований чистий прибуток ВР за другий квартал склав 2,76 мільярда доларів США, перевищивши середню оцінку аналітиків у 2,69 мільярда доларів.

BP Plc зберегла темпи викупу акцій і збільшила свої дивіденди, оскільки високі прибутки у другому кварталі від викачування нафти компенсували слабкість в інших частинах бізнесу, пише Bloomberg.

Прагнучи підтримати майбутнє свого прибуткового підрозділу видобутку, BP також дала добро на нафтовий проект Kaskida в Мексиканській затоці США, потенційно перший із серії нових розробок у регіоні. Компанія, яка прийняла перехід на чисту енергію більш енергійно, ніж більшість її аналогів, очікує зростання видобутку викопного палива цього року.

Британська нафтова компанія підтвердила, що придбає акції на 3,5 мільярда доларів до кінця цього року, підвищивши дивіденди на 10% до 8 центів на акцію, як і очікувалося. Прибуток акціонерів був підтриманий падінням чистого боргу та потужним операційним грошовим потоком, який був майже на 30% вищим, ніж роком раніше, і склав 8,1 мільярда доларів.

Акції компанії виросли на 2,1% до 462,65 пенсів станом на 8:01 ранку в Лондоні.

Європейські нафтові компанії отримують більше грошей від видобутку нафти, оскільки ОПЕК+ знижує ціни, але менше — від переробки на тлі більшої конкуренції з боку імпорту. Минулого тижня французька TotalEnergies SE повідомила про падіння прибутку, яке перевищило очікування аналітиків через низьку маржу переробки палива. Схоже, що це може тривати в третьому кварталі, при цьому маржа залишається «чутливою» до змін у вартості постачання, вважають у BP.

«Ми зосереджуємось на бізнесі та знижуємо витрати, водночас нарощуючи імпульс», — сказав головний виконавчий директор Мюррей Окінклосс. «Усе це сприяє зростанню доходів для акціонерів, як ми оголосили сьогодні».

Проект Kaskida, який має розпочатися у 2029 році, видобуватиме до 80 000 барелів на день із родовищ під дуже високим тиском глибоко під морським дном у геологічній зоні палеогену, що є одним із кількох потенційних розробок у регіоні.

Під керівництвом Окінклосса, який був офіційно призначений на цю посаду на початку року, ВР заявила, що її плани з досягнення нульових викидів залишається незмінним, але шлях буде іншим, ніж за його попередника Бернарда Луні.

Дії Окінклосса свідчать про те, що він повертається до нафти та газу, з меншим акцентом на швидкій декарбонізації бізнесу. Це буде віддзеркалення курсу Ваела Савана, генерального директора найближчого конкурента Shell Plc. BP повідомила, що надасть оновлену інформацію про свою середньострокову стратегію в лютому.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти