У початок

Битва за поліцію: WOG вибив «Укрнафту» з тендеру на 12,6 млн л пального

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов’язав Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України скасувати рішення про визнання переможцем тендеру ТОВ «Укрнафта-Постач» на постачання 12,6 млн л пального.

Про це йдеться у резолютивній частині рішення АМКУ, оприлюдненому у системі ProZorro.

Йдеться про тендер на постачання 10,1 млн л бензину А-95 і 2,53 млн л дизельного пального у талонах і скретч-картах, в якому перемогла «Укрнафта Постач», запропонувавши пальне за 41,65 грн/л (без ПДВ). Повідомлення про намір підписати договір поліція опублікувала 5 липня.

Проте 10 липня ТОВ «Петрол Партнер» (WOG), яка була другою на торгах після «Укрнафти» з ціною 45,40 грн/л (без ПДВ), подала скаргу в Антимонопольний комітет, звинувативши поліцію в неправомірному визначенні переможця.

У скарзі «Петрол Партнер» вказав на неможливість «Укрнафти» здійснювати відпуск пального через АЗС Parallel, яку було зазначено партнером «Укрнафти» в Донецькій області, а також через її партнера Marshal у Сумській області.

Зокрема скаржник звернув увагу, що станція, яку було вказано як Parallel і яка мала б заправляти поліцію, насправді належить ПП «ДНП Ойл», а власником чотирьох АЗС у Сумській області є не ТОВ «Маршал Кард», а ТОВ «Мікс Оіл». Це, як вважають представники скаржника, призвело до надання «Укрнафта-Постач» недостовірної інформації на тендер.

Окрім цього, «Петрол Партнер» заявив, що документи, надані «Укрнафтою», не підтверджують відповідність пального вимогам чинного технічного регламенту. Також у компанії були зауваження до підписанта партнерської угоди від Parallel.

Своєю чергою Нацполіція отримала всі уточнення і пояснення від «Укрнафта-Постач», передала їх в АМКУ і просила комітет залишити скаргу «Петрол Партнер» без розгляду. Однак він став на бік скаржника. Повного тексту рішення ще не опубліковано.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти