У початок

Chevron купує PDC Energy за акції з оцінкою $6,3 млрд

Американська Chevron Corp. домовилася про купівлю нафтогазової PDC Energy шляхом обміну акціями в рамках угоди, оціненої у $6,3 млрд, або $72 у розрахунку на акцію. Про це з посиланням на прес-реліз Chevron повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Акціонери PDC за кожен свій папір отримають 0,4638 акції Chevron. Після закриття угоди, яке очікується до кінця поточного року, Chevron випустить близько 41 млн звичайних акцій. Вартість PDC з урахуванням чистого боргу становитиме $7,6 млрд.

Завдяки трансакції річний вільний грошовий потік Chevron може зрости на $1 млрд, зазначається у прес-релізі. Синергія операційних витрат протягом року після закриття угоди прогнозується на рівні $100 млн.

«Привабливі активи PDC доповнюють наші й зміцнюють позицію Chevron в основних американських басейнах, де провадиться видобуток», – заявив голова Chevron Майк Вірт, чиї слова наводяться у повідомленні компанії.

Акції Chevron на премаркеті у понеділок дешевшають на 0,8%. Котирування паперів PDC додають 8,4%, до $70,56 за штуку, а її ринкова капіталізація становить $5,7 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти