У початок

Ціни на нафту слабко зростають, Brent — $76,13/бар.

Ціни на нафту слабко піднімаються у вівторок, трейдери продовжують стежити за перебігом перемовин щодо збільшення ліміту держзапозичень у США, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Перемовини президента США Джо Байдена і спікера Палати представників республіканця Кевіна Маккарті у понеділок, зі слів обох сторін, були продуктивними, проте угоди досягнуто не було. Тим часом дедлайн для підвищення стелі держборгу наближається: міністр фінансів Джанет Йеллен заявила напередодні, що кошти її відомства «з високою ймовірністю» закінчаться на початку червня, і можливо навіть до 1 червня.

«Підвішеність питання ліміту держборгу негативно позначається на настрої нафтових трейдерів», — зазначає головний аналітик ActivTrades Рікардо Євангеліста.

«Якщо питання не буде вирішено найближчим часом, Мінфін США залишиться без коштів і не зможе виконувати свої зобов'язання, і цей сценарій може спровокувати кризу, масштаб якої непередбачуваний», — наводить слова експерта Market Watch.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за Києвом у вівторок становить $76,13 за барель, що на $0,14 (0,18%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти здорожчали на $0,41 (0,5%), до $75,99 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,16 (0,22%), до $72,21 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів піднялася на $0,36 (0,5%), до $72,05 за барель.

З початку поточного року ціни на нафту знизилися приблизно на 10% на тлі повільнішого, ніж очікувалося, відновлення китайської економіки після зняття карантинних обмежень. Серед інших чинників, що стримують підйом нафтового ринку, — жорсткість грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою, що триває, і збереження високих обсягів експорту російської нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти