У початок

Через війну не працює вже 42 ГРС

Унаслідок бойових дій на цю мить відімкнено 42 газорозподільних станції (ГРС) з 1 395-ти. Про це повідомляє Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ) на своєму офіційному сайті.

«Компанія продовжує роботу з відновлення транспортування газу на об’єктах, що зазнали пошкоджень, – там, де це наразі можливо з урахуванням бойових дій. Тривають відповідні ремонтні роботи», – сказано у повідомленні.

Так, на Миколаївщині через ворожі обстріли пошкоджень зазнала КС «Мар’ївка»: трубно-технологічна обв’язка перед АПО газу, виробничі будівлі й інша інфраструктура без розгерметизації. Співробітники компанії не постраждали. На виконання функцій з транспортування газу інцидент не вплинув.

Як повідомлялося раніше, на ГРС у зонах бойових дій та підвищеного ризику встановлюються сонячні панелі. Це резервний варіант електропостачання у разі пошкодження електричних мереж, який дасть змогу газорозподільним станціям безперебійно виконувати свої функції в межах транспортування газу.

В ОГТС України зазначають, що за попередню добу, 17 березня, для потреб країни імпортовано з ЄС майже 10 млн куб. м природного газу. Загалом же українським споживачам транспортовано 93,5 млн куб. м «блакитного палива».

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти