У початок

Через різницю в ціні казахстанці масово вивозять пальне у Киргизію

Через різницю у вартості пального почастішали випадки перевезення пального власним автотранспортом через казахстансько-киргизький кордон. Про це повідомили у прес-службі Комітету національної безпеки Казахстану, передає Azattyq Rýhy.

«З урахуванням різниці у вартості затребуваних марок бензину в Казахстані й Киргизстані на казахстансько-киргизькому кордоні спостерігається збільшення кількості автотранспортних засобів, що перевозять ПММ і бензин через кордон», – йдеться в повідомлені.

При цьому, як зазначається, у деяких випадках виявляються порушення правил перевезення – встановлення додаткових бензобаків чи його розширення, не передбачене заводом-виробником.

«Відсутність обмеження на частоту перетинів державного кордону для цієї категорії перевізників суттєво збільшує навантаження на пункти пропуску й створює передумови до скупчень автотранспортних засобів у безпосередній близькості до прикордонних переходів», – зазначили представники відомства.

Крім того, у прес-службі додали, що часто громадяни, які використовують особистий автотранспорт для перевезення ПММ, нехтують правилами безпеки, що, у свою чергу, може призвести до трагічних наслідків.

У зв'язку з цим у комітеті звернулися до казахстанців. «Для уникнення нещасних випадків Прикордонна служба рекомендує утриматися від спроб перевезення ПММ у такий спосіб», – порадили співробітники КНБ громадянам.

За останні півтора року ціни на пальне у Киргизстані зросли вдвічі. У січні 2021 року бензин марки АІ-92 у Бішкеку коштував 35 сомів, зараз він продається за 60. У казахстанському місті Алмати сьогодні бензин АІ-92 у переведенні на киргизьку валюту коштує в середньому 32 соми.

Як повідомляв enkorr, з кінця травня угорський уряд запровадив обмеження на заправку на АЗС для автомобілів з неугорськими реєстраційними номерами, пояснивши це таким явищем як бензиновий туризм і зловживанням замороженою ціною на бензин.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти