У початок

Через хаос у Червоному морі вартість паливних танкерів перевищила $100 тис./день

Прибуток деяких нафтових танкерів злетів понад $100 тис. на день, оскільки збої в постачанні через Червоне море тривають, пише Bloomberg.

Вартість доставки нафтопродуктів з Близького Сходу в Японію зросла 25 січня ще на 3%, до $101 тис. на день, згідно з даними Baltic Exchange у Лондоні. Це найвищий показник для цього маршруту з 2020 року, коли через перенасичення внаслідок пандемії трейдери поспішали зберігати нафту на будь-якому судні, яке могли знайти.

З середини листопада єменські повстанці-хусити постійно нарощують напади на судноплавство в Червоному морі. Нафтові танкери почали відчувати вплив, коли суднам було рекомендовано триматися подалі від регіону після авіаударів США й Великобританії, що спонукало величезну частину торгового флоту уникати водного шляху.

Відтоді тарифи на танкери для суден, які перевозять бензин, дизельне паливо й нафту, різко зросли, оскільки судна плавали на більші відстані, щоб перевозити вантажі до Азії або перевозити їх за тисячі миль навколо Африки.

Цей крок також відображається на доходах суден, що перевозять бочки з Близького Сходу в Європу. Залежно від розміру судна, кораблі на цьому маршруті зараз заробляють від $97 тис. до $117 тис. на день, показують дані Baltic Exchange. Один із таких маршрутів був найвищим від початку публікації у вересні 2022 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти