У початок

На ремонт комплексу «новатеку» в усть-лузі може знадобитися до двох місяців

«новатеку» може знадобитися до двох місяців, щоб відремонтувати паливний комплекс на Балтійському морському терміналі в усть-лузі, який було пошкоджено в результаті ймовірної атаки українського безпілотника, повідомляє видання «Комерсант» із посиланням на джерела.

«новатек» заявив, що був змушений призупинити деякі операції на величезному терміналі експорту палива в Балтійському морі й «технологічні процеси» на сусідньому паливно-виробничому комплексі через пожежу, яка виникла, як стверджують українські ЗМІ, унаслідок атаки безпілотника.

«Наслідки не критичні, експорт сировини триває, а орієнтовні терміни ремонту поки дуже попередні», — повідомляє одне з джерел.

Атака з пожежею, яка спалахнула через неї, порушили російський експорт палива і посилили невизначеність на енергетичних ринках, які вже потрясли геополітичне хвилювання й напруженість у регіоні Червоного моря, одному з ключових шлюзів для світового експорту нафти.

Згідно з повідомленнями джерел у галузі й даними LSEG, «новатек» 24 січня відновив завантаження палива на терміналі в усть-лузі. Роботи на переробному комплексі ще не відновлено.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти