У початок

Буде націоналізовано 400 російських і білоруських залізничних вагонів

Бюро економічно безпеки (БЕБ) України ініціювало націоналізацію 400 залізничних вагонів, які є власністю росії й білорусі. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті БЕБ.  

За результатами перевірок підприємств російської федерації і республіки білорусь, що транспортують обладнання залізницею, співробітники БЕБ знайшли у Черкаській області 400 вагонів залізничного рухомого складу, які є власністю таких підприємств.

Також у зоні митного контролю одного з міст області виявлено залізничний вагон із електрообладнанням (12 тягових електродвигунів і 12 якорів тягових двигунів), що належить білоруському підприємству. 

Наразі здійснюється оцінка вартості залізничного рухомого складу й електрообладнання.

Перелік виявлених товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ) спрямовано в «Укрзалізницю» і військово-цивільну адміністрацію (ВЦА) Черкаської області для ухвалення рішення щодо подальшої націоналізації.

Заходи БЕБ із виявлення й аналізу діяльності суб’єктів господарювання, де кінцеві бенефіціари – резиденти росії й білорусі, встановлення активів цих країн і зупинки роботи підприємств, які здійснюють незаконну торгівлю з росією й білоруссю, зокрема і контрабандним шляхом, тривають.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти