У початок

«БРСМ» призупинила використання ММА

Також є російською мовою

Дослідження, проведені Консалтинговою групою «А-95» та Інститутом споживчих експертиз (ІСЕ) у травні ц.р., не зафіксували вмісту в бензині мережі «БРСМ-Нафта» монометиланіліну (ММА). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор «А-95» Сергій Куюн.

«Наші дослідження, а також перевірки Інституту споживчих експертиз у травні не зафіксували вмісту в бензині мережі «БРСМ-Нафта» монометиланіліну, або ММА! Цю токсичну речовину для підвищення октану в бензині заборонено не тільки в Україні, але і в Європі, й у США», – повідомив експерт.

За його словами, в 2020 році в Україну було завезено 3,3 тис. т ММА, з яких можна було виготовити понад 300 тис. т бензину, або 15% від споживання. Найбільшим імпортером ресурсу, як зазначає С. Куюн, виступала компанія «Катма Груп», яка є постачальником палив у мережу «БРСМ». На рахунку компанії 2 тис. т цього компоненту, або 60% від загального обсягу імпорту.

«Інсайдери на ринку з посиланням на менеджмент «БРСМ» підтверджують, що ті були змушені припинити додавати ММА в зв'язку з нашими перевірками і їх розголосом. «Одужання» відбувається складно: як показують дослідження ІСЕ, в одній із проб на «БРСМ» провалився октан, який раніше піднімали саме за допомогою ММА», – зазначив він.

Як повідомляв enkorr, квітневе дослідження Інституту споживчих експертиз (ІСЕ), в об'єктиві якого опинився бензин А-92, показало перевищення норм вмісту сірки і бензолу в зразках SunOil і Мotto, а в пальному, закупленому на станціях «БРСМ» і SunOil, було виявлено сліди амінів. У результаті інститут був змушений заявити про припинення програм маркетингової підтримки зазначених мереж.

Тим часом дослідження, проведене ІСЕ в травні, показало наявність амінів у бензині марки А-95 від SunOil.

Нагадаємо, група «БРСМ» – один із лідерів споживання безакцизних розчинників із високим вмістом метанолу, сировини для виробництва контрафактного бензину. У структуру групи входить міні-НПЗ у Гадячі, який значиться виробником широкого спектру пального, представленого на заправках «БРСМ».

У 2020 році група закупила близько 117 тис. т нафтохімічної сировини і компонентів моторних палив, зокрема 2 тис. т монометиланіліну (ММА).

«БРСМ» також відома на ринку як один із найактивніших продавців документів на пальне, що використовуються різними підприємствами для формування фіктивного податкового кредиту. У своєму інтерв'ю глава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев проілюстрував проблематику податкових скруток чеком, виданим на АЗС «БРСМ».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти