У початок

Британська Grain LNG з алжирською Sonatrach підписали 10-річну угоду про LNG

У середу компанія Grain LNG повідомила, що підписала 10-річну угоду з Sonatrach про розширення потужностей алжирської компанії для довгострокового зберігання й повторної доставки на найбільшому в Європі імпортному терміналі скрапленого природного газу (СПГ) після січня 2029 року.

Як повідомляє Reuters, угода стосується 125 гігават-годин на добу (ГВт•год/день) імпортних потужностей, що еквівалентно 3 млн метричних тонн на рік (мт/рік) СПГ, і є першою, про яку було оголошено в рамках процесу конкурентного аукціону Grain LNG, який було запущено торік у вересні.

Цю угоду було розроблено для сторін, які хочуть придбати значну частку в терміналі за зниженою ціною і з меншою тривалістю контракту порівняно з проєктами новобудови.

Розташований на острові Грейн у графстві Кент зерновий термінал National Grid зараз розширюється, щоб зберігати й доставляти достатньо газу для задоволення до 33% британського попиту на газ.

«Ця угода гарантує, що Grain і надалі матиме різноманітну базу постачальників у Атлантичному басейні», — сказала Кеті Джексон, президент National Grid Ventures.

«Імпорт СПГ відіграє вирішальну роль у забезпеченні Сполученого Королівства газом, коли він йому потрібен, забезпечуючи гнучке надійне постачання газу для опалення будинків людей і доповнюючи зростання відновлюваної генерації», – додала вона.

Угода допомагає вибудувати довгострокову маркетингову стратегію Sonatrach шляхом диверсифікації ринків СПГ, сказав Майуф Белгасем, виконавчий віце-президент Sonatrach.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти