У початок

Британські працівники морських платформ оголосили 48-годинний страйк

Профспілка Unite оголосила про 48-годинний страйк в офшорному секторі через вимоги щодо оплати праці й умов, який вплине на 1 350 працівників п’яти компаній, включаючи BP, Shell і TotalEnergies.

Промислові заворушення, які називають «цунамі», за прогнозами, призведуть до зупинки платформ і морських установок між 24 і 26 квітня.

Робоча сила, серед інших, включає електриків, механіків і техніків з виробництва, екіпаж палуби, риштувальників, операторів кранів, монтажників труб, плит і такелажників. 

Представник Shell сказав ELN: «Ми підтримуємо конструктивний діалог між профспілками й підрядними компаніями для досягнення взаємної згоди».

Шерон Грем, генеральний секретар Unite, прокоментувала: «Нафтогазові компанії отримують рекордні надприбутки, і вони можуть легко дозволити собі гідно підвищити зарплату нашим членам. 48-годинний страйк стане лише початком цунамі промислових заворушень, якщо підрядники й оператори відмовляться надати нашим офшорним членам кращі робочі місця, оплату та умови, на які вони заслуговують. Масштабу корпоративної жадібності в офшорному секторі має бути кинуто виклик, і це зробить Unite».

Це не перший страйк у Європі, який торкається підприємств нафтогазового сектору. Раніше enkorr повідомляв про серію протестів проти підвищення пенсійного віку у Франції, внаслідок чого було зупинено роботу кількох НПЗ і морських терміналів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти