У початок

Brent здорожчала до $91,9 за барель на новині про відміну локдауну в Ченду

Котирування нафти зростають у понеділок на оптимізмі трейдерів щодо перспектив попиту після появи новин про зняття карантинних обмежень у китайському Ченду, столиці провінції Сичуань.

Ченду, де проживає 21 млн осіб, став найбільшим містом КНР після Шанхаю, де було запроваджено жорсткий локдаун для стримування поширення COVID-19. З 19 вересня у Ченду скасовують основні ковід-обмеження.

«Головною причиною коливання цін на нафту є зміна очікувань щодо попиту, – сказав Bloomberg аналітик Mizuho Bank Ltd. у Сингапурі Вішну Варатан. – Пом'якшення карантинних обмежень у Китаї – важливий чинник для ринку. Тут ідеться про відкладений попит, і це пояснює негайну реакцію ринку».

На 8:10 за київським часом листопадові ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,55 (0,6%), до $91,9 за барель. У п'ятницю Brent здорожчала на $0,51 (0,6%), до $91,35 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI на цю мить дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,37 (0,43%), до $85,48 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,01 до $85,11 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 1,6%, WTI – на 1,9%.

У центрі уваги трейдерів цього тижня – засідання Федеральної резервної системи (ФРС) й Банку Англії. Побоювання, пов'язані з тим, що швидке посилення грошово-кредитної політики світовими ЦБ призведе до рецесії у світовій економіці й падіння попиту на нафту, – один із ключових чинників, що штовхають вниз нафтовий ринок в останні місяці. Ціни на нафту, ймовірно, завершать третій квартал зниженням, що буде відзначено вперше за два роки, повідомляє Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти