У початок

Brent здорожчала до $90,8 за барель

Котирування нафти слабко ростуть уранці в середу після зниження до двотижневих мінімумів напередодні, викликаного зміцненням долара в очікуванні низки засідань центробанків.

На 8:13 за київським часом листопадові ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,22 (0,24%), до $90,84 за барель. У вівторок Brent здешевшала на $1,38 (1,5%), до $90,62 за барель.

Листопадові ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,15 (0,18%), до $84,09 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $1,42 (1,7%), до $83,94 за барель.

«Сильний долар, зростаюча прибутковість облігацій і побоювання з приводу попиту на тлі уповільнення світової економіки знову тиснуть на ціни на нафту, – зазначив старший ринковий аналітик CMC Markets UK Майкл Х'юсон. – Ринок чекає на підвищення ставок цього тижня з боку Федрезерву, Банку Англії й Швейцарського національного банку».

«Тривоги з приводу дефіциту пропозиції не надають тієї підтримки котируванням, на яку можна було очікувати, але це також означає, що сильного обвалу ми теж не побачимо», – додав експерт.

Засідання Федрезерву завершиться в середу ввечері, й аналітики загалом вважають, що за його підсумками ключову процентну ставку в Сполучених Штатах буде підвищено щонайменше на 75 базисних пунктів.

Тим часом дані Американського інституту нафти (API) вказали на те, що запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 1 млн барелів після зростання на 6 млн барелів тижнем раніше. Офіційний звіт про запаси від Міненерго США буде оприлюднено пізніше у середу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти