У початок

Brent здорожчала до $84,9 за барель після зниження напередодні

Котирування нафти помірно зростають уранці у вівторок після помітного зниження за підсумками попередньої сесії.

На 8:13 за київським часом червневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,15 (0,18%), до $84,91 за барель. У понеділок Bren здешевшала на $1,55 (1,8%), до $84,76 за барель.

Травневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,13 (0,16%), до $80,96 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $1,69 (2,1%), до $80,83 за барель.

Як стало відомо в понеділок, індекс виробничої активності Нью-Йорка Empire Manufacturing у квітні зріс до плюс 10,8 пункта порівняно з мінус 24,6 пункта минулого місяця. Індикатор піднявся до позитивної зони вперше за п'ять місяців і оновив максимум з липня 2022 року. Аналітики, опитані Trading Economics, у середньому очікували на зростання лише до мінус 18 пунктів.

Індикатор вказав на стійкість американської економіки, що посилює ймовірність нових підвищень процентної ставки Федеральної резервної системи (ФРС), зазначає MarketWatch.

З іншого боку, окремі трейдери вважають, що зростання ВВП США продовжить сповільнюватися, і це «обмежує потенціал зростання цін на нафту і посилює тиск» на ринок, сказав інвестиційний директор Zaye Capital Markets Наім Аслам.

З його слів, ймовірність зниження цін на нафту вища, ніж ймовірність їх зростання, котирування можуть опуститися нижче за $80 за барель.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти