У початок

Китайські нафтопереробні заводи у березні побили рекорд із переробки нафти

Величезна нафтова промисловість Китаю встановлює рекорди, оскільки відновлення країни після Covid Zero набирає темпи і збільшується потужність, пише Bloomberg.

Нафтопереробники переробили 63,29 млн тонн сирої нафти в березні, що на 8,8% більше в річному обчисленні, показали урядові дані у вівторок. Згідно з підрахунками Bloomberg, це найвищий показник за березень-місяць і дорівнює 14,97 млн барелів на день (б/д), що є найбільшим зареєстрованим щоденним обсягом.

Китай — найбільший у світі імпортер сирої нафти, і за прогнозами споживання цього року зросте до безпрецедентних рівнів після скасування антивірусних заходів. Бум переробки може додатково підтримати ф’ючерсні ціни на сиру нафту, які зросли більш ніж на 13% 2023 року, оскільки Організація країн-експортерів нафти та її союзники скоротили виробництво.

Нафтопереробні підприємства в Китаї збільшують виробництво, щоб задовольнити кращий, ніж очікувалося, попит на бензин і авіаційне паливо, коли вулицями їздить більше автомобілів і більше людей користуються літаками. Крім того, нафтохімічний комплекс PetroChina в Гуандуні з продуктивністю 400 тис. б/д, який почав пробний запуск у жовтні, перебував у процесі нарощування.

Однак зростання сезонного технічного обслуговування в квітні й травні може означати, що нафтопереробники зменшать швидкість переробки в ці місяці. За даними OilChem, станом на 13 квітня на технічному обслуговуванні перебувало 62,4 млн тонн потужностей порівняно з 39,3 млн тонн двома тижнями раніше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти