У початок

Brent здорожчала до $83,28 за барель

Нафта північноморської марки Brent слабко дорожчає вранці у вівторок після помірного зростання котирувань днем раніше.

На 8:07 за київським часом липневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,18 (0,22%), до $83,28 за барель. У понеділок Brent здорожчала на 22 центи, до $83,10 за барель.

Липневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $1,17 (1,51%), до $78,89 за барель. У понеділок торги WTI не проводились через свято у США.

За минулий тиждень Brent здешевшала на 2,2%, WTI – на 2,3%.

Цього тижня учасники ринку чекають на публікацію даних щодо інфляції в США, Німеччині та єврозоні, які можуть вплинути на рішення Європейського центрального банку й Федеральної резервної системи. Центробанки США і єврозони проведуть свої засідання наступного тижня.

Крім того, у вихідні відбудеться зустріч ОПЕК+, на якій, як очікується, провідні виробники нафти продовжать дію обмежень на постачання палива на друге півріччя.

Підйому котирувань сприяє деяке посилення напруженості на Близькому Сході, де, за даними The Jerusalem Post, військовослужбовець армії Єгипту загинув внаслідок перестрілки між єгипетськими й ізраїльськими військовими.

«Ціла низка чинників дозволяє очікувати деякого підвищувального тиску на ринок нафти, від геополітики й скорочення запасів (палива в США – ред.) до очікуваного рішення ОПЕК продовжити обмеження на видобуток», – зазначив старший економіст з азійського регіону у Mizuho Bank Вішну Варатан.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти