У початок

Brent здорожчала до $73,47 за барель

Ціни на нафту підвищуються у понеділок після різкого зниження за підсумками минулого тижня.

Підтримку ринку надають нові сигнали посилення напруженості на Близькому Сході. За повідомленнями ЗМІ, минулої суботи безпілотник, випущений «Хезболлою», врізався в будівлю біля приватної резиденції ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху у місті Кесарії. На день пізніше Ізраїль завдав низки нових ударів по Лівану.

Трейдери чекають від Ізраїлю атаки по Ірану у відповідь на удар Тегерана по території країни на початку жовтня.

Вартість грудневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8.10 за київським часом становила $73,47 за барель, що на $0,41 (0,56%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здешевшали на $1,39 (1,9%), до $73,06 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,45 (0,65%), до $69,67 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів знизилася на $1,45 (2,1%), до $69,22 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 7,6% – максимально з початку вересня, WTI – на 8,4%, максимально з жовтня 2023 року, за даними Dow Jones. Зниженню ціни на нафту сприяли побоювання ринку щодо перспектив попиту на енергоносії у світі, й насамперед у Китаї.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти