У початок

Brent здорожчала до $117,2 за барель

Ціни на нафту прискорили підйом під час торгів у середу на повідомленнях про можливе призупинення участі рф в угоді ОПЕК+.

Серпневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:21 за київським часом здорожчали на $1,6 (1,38%) — до $117,2 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вартість ф'ючерсу на WTI на липень на електронній сесії Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на цей час на $1,52 (1,33%) — до $116,19 за барель.

За підсумками травня Brent зросла в ціні на 12,4%, WTI — на 9,5% на побоювання скорочення пропозиції палива на світовому ринку.

Нагадаємо, члени ОПЕК вивчають ідею призупинення участі рф в угоді з видобутку нафти (ОПЕК+), оскільки західні санкції і часткова європейська заборона починають підривати здатність москви видобувати більше нафти, пише Wall Street Journal із посиланням на неназваних делегатів коаліції.

рф домовилася торік із ОПЕК і дев'ятьма країнами, які не входять до організації, про щомісячне збільшення обсягів видобутку нафти, але тепер очікується, що її видобуток впаде приблизно на 8% цього року, пише WSJ.

Також учасники ринку, як і раніше, намагаються оцінити можливі наслідки часткової заборони на імпорт російської нафти і нафтопродуктів до Євросоюзу, погодженої у ніч на вівторок. Як очікується, його буде офіційно затверджено найближчими днями.

За оцінками аналітиків, зазначене ембарго може торкнутися постачання обсягом близько 2 млн барелів на добу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти