У початок

Brent здешевшала до $89,3 за барель

Ціни на нафту активно опускаються вранці у п'ятницю після зниження напередодні.

Ціна листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:08 за київським часом становить $89,33 за барель, що на $0,59 (0,66%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здешевшали на $0,68 (0,8%) – до $89,92 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $0,67 (0,77%) і становили $86,2 за барель. За підсумками минулої сесії вони знизилися на $0,67 (0,8%) – до $86,87 за барель.

Раніше цього тижня котирування обох марок досягали максимумів із середини листопада минулого року на заявах росії й Саудівської Аравії про продовження добровільних скорочень видобутку й експорту нафти.

Тим часом у четвер Міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня зменшилися на 6,31 млн барелів. Опитані агентством Bloomberg аналітики прогнозували скорочення на 2 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 2,67 млн барелів, дистилятів – збільшилися на 679 тис. барелів. Експерти очікували зменшення запасів бензину на 1 млн барелів і підвищення запасів дистилятів на аналогічну величину.

«Якщо це не сигнали сталого внутрішнього попиту у найбільшій економіці світу, то що?» – заявляє старший аналітик Phillip Nova Pte Приянка Сачдєва.

Керуючий партнер Tyche Capital Advisors Тарік Захір у свою чергу написав, що зниження нафтових котирувань можна розглядати як можливість для нарощування довгих позицій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти