У початок

Ціна на газ на УЕБ у серпні мала виражений тренд зростання

Ціна на природний газ у серпні на торгах на Українській енергетичній біржі (УЕБ) мала виражений тренд на збільшення. Про це з рпосиланням на четвергове повідомлення біржі пише «Інтерфакс-Україна».

«Минулого місяця торгівля природним газом на УЕБ була досить жвавою як на середньостроковому, так і на короткостроковому ринку. Учасники активніше, ніж зазвичай, укладали угоди в ПСГ саме на внутрішньодобовому ринку», – повідомив генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.

З його слів, зараз біржа надає сервіс для більш ніж 400 компаній-учасників торгів природним газом.

Як поінформували на УЕБ, тренд на зростання ціни у серпні простежується зокрема на динаміці середньозважених цін місячних ресурсів природного газу, що відображають найближчі очікування учасників ринку. Так, станом на 31 серпня середньозважена ціна на ресурс вересня становила 14 916,70 грн за 1 куб. м (без ПДВ), що на 2 420 грн більше від середньозваженої ціни серпня.

На короткостроковому ринку остання ціна на 31 серпня склала 16 тис. грн за 1 куб. м (без ПДВ, внутрішньодобовий ринок у ПСГ).

У серпні в ПП «БЕТС» (програмний продукт «Біржова електронна торгова система» – ред.) було проведено 37 торгових сесій з купівлі-продажу природного газу на середньо- та довгостроковому ринку, а також по чотири торгові сесії щодня на короткостроковому ринку.

Протягом серпня було сформовано 353 стартові позиції у БЕТС з торгівлі ресурсами серпня й вересня у ГТС і ПСГ.

«Загалом реалізовано 115,37 млн куб. м природного газу на середньо- та довгостроковому ринку. На короткостроковому ринку реалізовано 180 тис. куб. м природного газу», – зазначили на УЕБ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти