У початок

Маржа виробництва дизпального в Європі зростає

Маржа виробництва дизельного палива у північно-західній Європі трохи зросла, до $36 за барель, після того, як дані показали перше тижневе зростання регіональних запасів за п’ять тижнів. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з даними голландської консалтингової компанії Insights Global, запаси газойлю, що зберігаються в автономних сховищах у центрі переробки й зберігання Амстердам-Роттердам-Антверпен (ARA), зросли на 3% за тиждень до четверга, вперше за п’ять тижнів.

Запаси газойлю зросли до 1,92 млн метричних тонн через незначне зростання імпорту в регіон, особливо з Близького Сходу, сказав Ларс ван Вагенінген з Insights Global.

Запаси дистилятів у США, які включають дизельне пальне й мазут, зросли минулого тижня на 700 тис. барелів порівняно з очікуваним зростанням на 240 тис. барелів, показали дані EIA.

Європейський імпорт дизельного пального в серпні впав до мінімуму з травня 2022 року, до 5,05 млн метричних тонн, показали дані LSEG. Очікується, що надходження у вересні досягнуть 3,53 млн тонн.

Зі слів аналітика Sparta Commodities Джеймса Ноеля-Бесвіка, всі дизельні арбітражі в Європі наразі закрито до другого кварталу 2024 року, хоча імпорт із Близького Сходу залишається найбільш економічно ефективним варіантом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти