У початок

Brent здешевшала до $77,23 за барель

Ціни на нафту еталонних марок змінюються різноспрямовано вранці у вівторок: північноморська Brent помірно дешевшає після зростання напередодні, а WTI зростає після триденної перерви у торгах.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:13 за київським часом становить $77,23 за барель, що на $0,29 (0,37%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. Напередодні ці контракти здорожчали на 59 центів (0,8%) – до $77,52 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшились у ціні на $0,38 (0,52%), до $73,93 за барель. У понеділок торги WTI не проводились, тому що у США відзначався День праці.

У центрі уваги трейдерів цього тижня буде доповідь про стан ринку праці у Штатах за серпень. Дані буде оприлюднено в п'ятницю, і опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що вони вкажуть на зниження безробіття до 4,2% з 4,3%, а також прискорення приросту кількості робочих місць до 165 тис. зі 114 тис..

Слабка липнева доповідь, з одного боку, підвищила побоювання уповільнення зростання американської економіки, а з іншого – збільшила ймовірність швидкого зниження процентної ставки Федеральної резервної системи (ФРС).

Також учасники ринку стежать за ситуацією в Лівії, де минулого тижня уряд на сході країни оголосив про припинення видобутку й експорту нафти.

«Скорочення постачання нафти з Лівії може надати котируванням деяку підтримку, проте її зможе нівелювати очікуване збільшення видобутку ОПЕК+ у жовтні, – сказав стратег IG Asia Pte Йіп Джун Ронг. – Апетит до ризику зараз обмежений».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти