У початок

Brent здешевшала до $76,4 за барель

Ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються вранці у понеділок після падіння за підсумками четвертого тижня поспіль.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:12 за київським часом становить $76,43 за барель, що на $0,38 (0,49%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. За підсумками минулої сесії ці контракти впали на $2,71 (3,4%) – до $76,81 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,45 (0,61%) – до $73,07 за барель. Минулої п'ятниці контракт здешевшав на $2,79 (3,7%) – до $73,52 за барель.

За підсумками минулого тижня нафта Brent знизилася в ціні на 4,3%, WTI – на 4,7%. Обидві марки завершили в мінусі четвертий тиждень поспіль.

Минулий тиждень був волатильним для нафти: спочатку паливо дорожчало на новині про вбивство голови політичного бюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані, проте потім перейшло до зниження.

«Ринок досить стримано відреагував на події на Близькому Сході, – зазначив економіст Capital Economics Джо Махер. – Попри очевидне наростання напруженості, інвестори дивляться на ситуацію відносно оптимістично».

Тим часом дані нафтосервісної компанії Baker Hughes показали, що за минулий тиждень кількість нафтових бурових установок, що діють, у США не змінилася й становила 482 одиниці. Число газових установок знизилося на три й становило 98.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти